Tygleverans...mums !

Beställer just nu lite nya fina tyger...Idag kom dessa heeeelt underbara velour tyger !
Det ärtgröna har jag haft förut och nu fick det sällskap av röd-rosa randigt och svart-grå
randigt. Ska bli kul att sätta saxen i dem. Mina barn jublade...men det räcker till en och annan
liten byxa och mössa också.image374Lagun färgad velour !

Jajja mensan ! En helhärlig lagun färgad grön färg...precis som vattnet är utomlands. Det fick bli två par i Bästa byxan modell. En i 74-80 och en i 86-92. Sen prövade jag en helt ny färgkombo ...mörk rost med grafit grå muddar och det blev ju hur snyggt som helst ! Den är i 86-92.


Har även prövat det fina blå trikå tyget från Eiser till ett par shorts. Här i 86-92. Med svarta muddar...snyggt !


Några små mössor har sett dagens ljus också...en variant på den vanliga knoppmössan blev det.
Med färgad knopp...jättegulligt ! Det kommer nog bli fler av dem. Även en till vuxna ...eller till större barn. Lite kul! Min stora tjej är modell. De små är i storlek 44-46 och 48-50,ett par är inte färdiga på bilden. Den helbruna i velour ska nog Lillemannen få kanske...


Ett par tröjor var det också tänkt att Lillemannen skulle få men jag får se om de ska gå till försäljning ändå...har inte bestämt mig ännu. Den med ärtgröna ärmar är grön baktill också men brun framtill. I 74-80.

Tröjan med kaninerna har overlocksöm vid ärmsömmarna. Jag har bara lagt ned sömmen och sytt en raksöm . Fin overlocksöm även nedtill. Tycker det blir bra så ,man behåller töjbarheten i tyget . Är snyggt också. I storlek 86-92 är den.Ovverovverallerr...tralla,la !

Ja, jag har många tankar omkring mina Bodysuit-Overaller. Dels kommer jag nu att främst göra dem med muddar bara för att det tar så mycket kraft av mig när jag ska vara noga med kantbanden så det blir snyggt. Sen kan man ju tycka olika vad som är snyggare eller mer praktiskt med mudd eller inte. Själv gillar jag båda alternativen.

Men jag är jättekluven i min känsla för vad kan ta för en overall...jag har ju ett pris som jag anser rimligt och har sålt för. Men i vilken prisklass ska jag ha på Tradera...känns ju hel läskigt att lägga ut dem för den lilla ensamma kronan som jag börjar mina auktioner med . Har väl fått hyfsat för dem men någon gång inte...då blir jag lite ledsen då mycket jobb ligger bakom. Men glad naturligtvis då personen tycker om Bodysuiten till sitt barn...det är ju det som är tanken ,men materialet måste jag ju igen för ialla fall annars blir det ju på tok !

Här är tre små skönheter ändå...gul-bruna lagom till påsk. I 86-92, 74-80 , och 62-68. Den lilla helbruna med gulrandigt kantband är också till salu om någon är sugen ?


image356" Diti " har ledigt !

Lillemannen kallar sig själv för " Diti " utifrån hans egen tolkning av sitt namn. Idag behövde han inte vara modell....får ju nästan dåligt samvete, men han tycker faktiskt att det är roligt att prova och att jag tar kort...fast det är ju också kul att springa iväg när mamma försöker fota.

Hur som helst finns några till par fina shorts , brallor och mössor på Tradera nu. Min lilla söta Bodysuit har ingen bjudit på denna gång...kanske för att jag inte lagt den för min vanliga summa? Hör gärna av er om tyckande omkring utropspriser. Folk köper inte så mycket i 62-68 tycker jag...det är nog bra att den storleken finns i neutrala färger...om man vill köpa till sin ofödda lilla bebis. Storleken passar fint på en nyfödd och några månader framåt .image348


       74-80 ,               74-80 ,               86-92 ,             86-92,

      86-92 ,              98-104,
Jag har varit lite smart och sytt många brallor i samma moment . Då behöver jag inte klippa och byta maskin i så många omgångar. Just nu behöver jag bara sy muddar och lappar på ett gäng så är de klara. Smart va´ ?

SHORTS-KNICKERS var det här !

Oj, i dag är jag trött...men jag vill så gärna prova de nya fina tygerna och det blir verkligen sååå roliga färg kombosar.
Man blir glad av dem. Det blev ett gäng sommar brallor i storlekarna 74-80 och 86-92...mums !

Jag är nog för tjurig för mitt eget bästa.... men vad gör det en stund att kroppen värker så...är alldeles vimsig i skallen...inom mig skrattar jag åt det jag just får uppleva med mina sinnen.image342
Lilla modellen "Diti" som han kallar sig själv var på humör...älskar dig Lillemannen.../Mamma

Knoppmössor och Bodysuit i fler storlekar.

Har tagit fram mönster på Knoppmössorna med hakband nu i fler storlekar enligt önskemål.
De finns nu i 40-42 ,44-46, 48-50 och 52-54. Sen finns de ju utan hakband också och då även upp i större storlekar ända upp till vuxen.

Vissa här på bilden är inte helt klara men de fick vara med på bild ändå. Jag har börjat förstärka dem vid tryckknapparna med vliselin som mellan lager. Ingen har någonsin gått sönder men tänkte att det ändå kunde vara en fördel att gör så.


image331Jag har även tagit fram 3 storlekar i Bodysuit -Overall modellen. Den finns i 62-68, 74-80, 86-92.
Den här lilla är en 62-68. Bilden blev dålig...hmmm. Till salu !


Förra veckan blev en liten ärtgrön klar i 74-80. Den är redan såld.

Men...jag vet inte. Det är mycket jobb med dessa små godingar . Jag har påbörjat flera som blir klara här eftersom, men...sen blir det med mudd på istället. En sak som dock bekymmrar mig är att jag kanske måste sluta lägga ut dem på Tradera. Dilemmat där är ju att man vill göra fynd...och som det varit nu så blir det mest betalt för materialet.

Jag har ju inte alls tänkt att tjäna en massa pengar på mina kläder då jag är förtidspensionerad ,det är ju faktiskt mest för att det ger mig glädje. Men det tar ju mycket ork och kraft också, som jag egentligen inte har över .

Jag kanske bara ska satsa på Knoppmössorna,Strutmössorna , Bästa byxan och Shorts-Knickerserna istället. (Ganska mycket modeller det. )Så om man vill ha något annat utöver det som tex Bodysuiten, Lekdressen, Retrobyxan med hängslen eller något annat så får man göra en beställning.........ska fundera hur jag vill och orkar ! Det ÄR ju så roligt också och betalningen är ju att de som köper blir nöjda och glada.....vilket dilemma som sagt. Ja,ja...vi får se !

BÄSTA BYXAN i många storlekar.

Har lagt lite olika varianter av Bästa byxan på Tradera . Den här är i fin petrol färgad velour. 86-92 med svarta muddar. Snyggt ! Jag syr dem i vilken storlek som helst. Både barn, ungdom och vuxna. Även för gravida.


image321


62-68

74-80

86-92 ( Den randiga i EISER trikå)

98-104
Sommar !

Ja, inte än såklart. Men jag kunde inte låta bli att sy ett par shorts-knickers nu när mina fin,fina tyger kommit.


image291


image292

De i vit-orange trikå är i storlek 74-80 med bruna muddar. 86-92 är de marin-orangea ,också bruna muddar.
Tycker att bruna muddar och kantband är snyggt till nästan allt.
Låååång användningstid ,beroende på hur man vill att de ska sitta. Man kan ju alltså börja med en stor storlek om man vill .

Ursprungsmodellen sydde jag till vår äldsta flicka under hennes sommar hon skulle fylla 2 år. Retro redan då för nästan 11 år sedan med svampar och allt...har alltid gillat detta mode som nu blommat ut. Är ju född på 70-talet så...Mudden upptill sydde jag dock mest på långbyxor men det är ju lika användbart på kortbyxor också såklart.
De ser ut så här...


Mina helt underbara tyger...det är interlock och finribb i jättefin kvalitet från svenska Eiser. Ska bli fina sommarkläder,shorts och mössor. Och det passar bra med brunt till många av de här .


Och lite mer fina muddar...

Jag har knåpat på några små overaller overaller ett tag...paket äntligen på väg! 74-80 den med ärtgröna ärmar.
86-92 med oliva ärmar. Hoppas ni ska trivas i dem !

Jag har funderat att helt gå över till att sätta muddar på bodysuit-overallerna....det är sååå mycket jobb med kantbanden. Kanske kan man bara ha det i halsen men mudd i ärmarna och benen. Det är ju fint med mudd också.

RSS 2.0