Stor och liten !

Bästa byxan i retro stil en liten 62-68 och en större 86-92
...har dålig dagar så det händer inte så mycket.


Jag tycker det är så roligt med det här men ibland får jag smaka...så obeskrivligt trött jag är, har ont.
Det är som med ett batteri, om man bara laddar lite så fungerar det en stund men laddar ur fort och då finns inget mer kvar. Glädjen ger en extra puff !  Men det är svårt att göra lagom när jag är över gränsen redan när jag börjar. Inge kul! Jag har EDS och ibland när jag inte mår såhär så drömmer jag mig bort tror jag.

Drömmen är ju att kunna jobba med att sälja kläder men jag får hålla det på hobby nivå och
försöka knåpa i min takt...men det är såååå svårt när jag vill leva upp tillförväntningarna hos
andra. Jag VILL ju det här. Och det är så jättekul när alla som köper blir glada över det jag gör.

Jag föddes ju inte med en dröm att vara förtidspensionerd...jag är fylld med fina färger och skapar kraft.
Naturligtvis är den drivkraften bra för att ta sig fram här i världen men...dåliga dagar blir jag ledsen och samtidigt rädd...tänk om jag skulle ha detta som inkomstkälla och inte kroppsligen klara av det.

Men "bra" dagar är jag lite stöddigare i mina tankar och går lite på ett glädje rus över att jag är nöjd med mina
skapelser. Och tänk om jag inte hade kunnat sy alls...nä, någonstans är jag väl tacksam ändå att jag inte har det ännu värre.

Har kollat med försäkringskassan och skattemyndigheterna också...vill ju att det ska gå rätt till. Jag får ju absolut INTE hamna i den sitsen att jag gör fel...iochmed att jag är så dålig redan när jag börjar med mitt knåpande så är jag orolig att någon ska tro att jag är piggare än vad jag är och misstro mig ...jag tycker det är så kul så jag pressar mig till det yttersta verkligen. Ibland är jag het vimsig i skallen. Men som i dag och några dagar just nu får jag i princip bara andas mig igenom.

Det blev ett allvarligt inlägg denna gång...men vänta bara , snart kommer det åter lite kraft och hopp...färgerna finns ju redan.

Kram på er !

Mera tyg och ordning !

Har haft möjlighet att få köpa kvalitetstrikå från en hemlig tyg ängel ! Den är i klass med PO.P och E-slöjd.
Det är finribb , interlockjersey och muddväv.
Jag är såååå glad. Här är första omgången...kommer mera snart. Färgerna är så jättefina...ska snart sätta saxen i dem. Blir fint till vår och sommar mössor,shorts och andra fin, fina kläder. Några av mina härliga velourer där på hyllan också.


Sen i våras kom jag över den här underbara saken på storloppis. Den var inte billig med mina mått mätt...är den sån som alltid försöker pruta, det hör liksom till. Men med denna var det kört...helt underbart fin och praktisk är den. Lite sliten i färgen sådär fint...helt i trä och handblåsta glasflaskor ...tror jag de är iallafall.
Helt original med alla delar kvar. Från REDA, Gunnar Fredriksson A.B Stockholm.

Jag har inte hunnit flyttat in i den riktigt ännu, mer saker ska fyllas i de fina flaskorna med metallskruvlock på baksidan.


image285

Smarta storlekslappar !

Förgäves har jag letat storlekslappar med dubbelstorlekar. Alternativet var att specialbeställa och det skulle bli väldigt dyrt. Då kom jag på att dom här lapparna som man i vanliga fall stryker eller syr på barnens kläder med namn och telefon nr gick att använda på ett nytt sätt.

Vävnamn hade det bästa alternativet och lagom i pris. Jag fick ut 2 storlekar på varje beställning. Jag skrev i ytterkanterna på den rad man normalt sett skriver barnets namn på. Jätte enkelt och jag blev nöjd med resultatet.
Jag klipper bara av i mitten på namn remsan ,viker den dubbel och syr fast. det lilla bindestrecket hamnar där i mittenviket men det gör inget alls. Sätter både i mina kläder jag syr och mössorna.
Jag ska beställa för större storlekar också nu när det här blev så bra.


image267


Lite nyproducerat smått och gott.....


Mössorna är i storlek 52-54. Kaninmössan med brun kant är beställd.

Bästa byxan Polka randigt 62-68 och 86-92. I underbar trikå,tror det är ifrån Eiser. De i brun stretchfrotté storlek 74-80.

Retrobyxan med hängslen är i 62-68. Även den i stretchfrotté.

Kaniner...1+1= många !

Kanintyget från jnydesign gillas av många . Här är det mössor i 40-42 och 48-50. Jag ska ta fram en i storlek 44-46 också. Nu har jag börjat med två tryckknappar även på de minsta mössorna för bästa passform. Lillemannen var på hugget vid fotograferingen. Han gick dit vi brukar ta kort...sen blev det show. Inte alltid lätt att fånga en ettåring på bild.

image253
Sen var det tänkt att en liten kille skulle få denna bodysuit skickad till sig idag.
Den blev så snygg...men...
När jag skulle sätta i knapparna i den bakre knappslån såg jag att något inte stämde.
Den var 1 cm längre än den främre...grrrrr. Fast delarna satt ihop mitt fram från början och bara är ituklippta blev det så. Men jag vet vad jag gjorde fel så det händer inte igen. De 2 knappar jag satt fick ja ta bort och det blev ett micro hål där vardera knapp suttit...jaha! Det gör nog inte s mycket då det är stretchigt vliselin inuti...men ändå.

När jag fått dit alla knappan beviken som jag var ...för det är mycket jobb med att sy bodysuiten...ja då ser jag att hela knappraden har hamnat någon enstaka cm förmycket åt vänster när jag klippt ut den i tyget ?????
Ett måndags exemplar helt enkelt....jag syr ju naturligtvis en ny till lill pojken. Men det var synd !
Jag är ju inte pigg...ibland "glömmer" jag det för det är så roligt att sy. Jag VILL ju så gärna !

Sluta inte med att höra med mig om det går att beställa...jag gör det i min takt även om det är svårt att inte vilja skynda sig. Det är ju det här jag ÄLSKAR att göra. Kram på er alla som gillar mina kläder...jättekul...jag blir så glad.Knoppmössa till vuxna !

Jag ville ju också ha en vårmössa såklart. Den är sydd i svart E-slöjds trikå med beiga ränder. Stickning med tvillingnål och brun tråd. Blev jättesnygg! Skön också...jag brukar väl aldrig ha mössa inomhus men sen första provningen så har den suttit kvar på huvudknoppen min. Jag gjorde två så den andra är till salu på tradera.
Min äldsta dotter "Mumman" är modell så den är lite stor på henne kanske...beror på hur man vill den ska sitta.
Större barn kan ju naturligtvis också ha den.

image249

Såhär blev Lillemannens ärtfärgade Knoppmössa till overallen .Overallen kommer han ju att ha även till våren då fodret är dubbelt och teddyn löstagbar inuti. Sen kommer jag att göra en jacka också.Knoppmössor i ny version !

Jag har varit sugen att göra lite kuliga mössor till större barn också. Knoppmössorna gillar ju både jag och många andra. Den sitter så bra på huvudet. Knoppen jag sytt fast förut var från början en ögla, sedan blev det en knopp. Nu har jag liksom gjort om mönstret så knoppen är en helhet med mössan från början. Det blev riktigt bra. Passar ju då även till mössor utan hakband.

Lillemannen fick en i ärtgrön velour med brun insida av E-slöjds trikå. Jag gillar ju mest jordfärger som inte konkurrerar med barnets färger, men denna gröna är så läcker. Om jag inte blir helt nöjd med mitt val ska han få en i oliv eller brun velour istället.

image234Pinglan fick en i mörkoliv färgad belour med gula och röda ränder.
Brett uppvik som ger vindskydd men i övrigt är den ofodrad. Går ju att fodra om man hellre vill ha det.

image242
Till sist måste jag visa en overlock i miniatyr som min äldsta dotter Mumman gjort idag.
Det är cernit lera som man bränner i ugnen. Brevid står en fingerborg. Overlocken har allt som en riktig har. Trådrullarna,nål,rattar...jättefin blev den.


Supernöjd !

Nu har jag hittat modellen. Såhär kommer jag att sy bodysuiten i alla fall i velour och stretchfrotté. Kanske även även i trikå...jag tror det. Den här blev brun...som jag gillar och med gula raglanärmar som är så snyggt.

Kantbanden i brun trikå från E-slöjd. Knapparna fick gå ned som vanligt framtill men hela knappslån fortsätter till grenen och där syr jag fast den lite snyggt. Jag tycker det blir bättre än att ett litet veck ska bildas om man har ett sprund framtill. Även vår köpta bodysuit har ett mini veck.

Lillemannen är en liten smalis...har man knubbiga barn kan man ju tänka sig göra aningens bredare ärmar tex.


Nu är den här i 86-92 och jag ska göra om mönstret så jag har 74-80 och 62-68 också. Önskar någon större storlek så hör av er så fixar jag det. I retro tider kan ju även större barn ha overall-bodysuit.
Min lilleman skulle egentligen ha 74-80 så den är ju lite stor för honom. TILL SALU.

image222Några brallor i mörk rostfärgad velour med bruna muddar 74-80 TILL SALU
...och lite beställningar.


Bodysuit prototyp i brun velour!

Storlek 86-92 till lilleman. Lite stor men det fungerar...han suddar runt i ylletofflor så benen hålls uppe ändå.
Den helbruna behåller jag och den med oliv randiga kanbant säljer jag om någon är intresserad. Dessa är prototyper för jag håller på att ta fram en modell som jag är helnöjd med.

De är välsydda men jag förbättrar möntret för varje jag sytt. Är inte 100 nöjd med avslutet på knapp raden. Det blir ett mini veck på den med oliva kantbanden som stör mig. Möjligtvis låter jag knapparna gå ända ned istället. Jag får se...Det kan bero på att velouren är tjockare än kanintrikån som jag sydde i först...hmmm.

Om jag jämför den med bruna kantband så är jag mer nöjd med det oliva kantbandet vid halsen...hur jag gjorde avslutet där...riktigt nöjd! Så ska jag göra hädanefter....Förbättrar mig och modellen hela tiden...roligt är det.

Passformen är helt underbar. Lite snäv sådär lagom över överdelen och ärmarna. Raglan såklart. Han har använt sin helbruna och den är redan en favorit. Jag kommer att sy fler framöver.

Här är den bruna...

image206
Den med kantband i oliv randigt...på sista bilden syns det irriterande lilla vecket. Det märks inte då den sitter på men ändå...jag ska komma på något ännu smidigare...japp! TILL SALU.
Detta är det senaste tyg inköpet!
Tyvärr har jag haft en nackspärra varje månad i fem månader...jätteirriterande och ont...men jag syr ibland ändå för att det ger sån glädje . Maila mig och kolla vad som är möjligt att genömföra om ni önskar något att beställa. Jag har fin,fin trikå, velour, stretchfrotté, fleece och stretch manchester-babycord,väldigt finspårig och mjuk.Ett par braxor får vara med på ett hörn också...i finaste trikån som finns ifrån E-slöjd. Varmt gul med orangea ränder och härligt bruna muddar. 86-92...TILL SALU.


Bodysuit-overall-pyjamas.

Min första bodysuit. Overaller har jag ju sytt förut men med den här var det lite annan pyssel. Jag tänkte att jag först skulle sy det som var enklast på den men den är inte uppbyggd så. Det var bara att ge sig på den och tänka. Jättekul tyckte jag,spännande...gillar utmaningar.. Jag ska göra fler absolut ...kanske i velour också...och stretchfrotté. Vi får se. Den här är gjord i fina kanintrikån som jag gillar. Bruna kantband av E-slöjds trikå. Jag har lyckats med fina sömmar på raglan ärmen också. Bara med min overlock !
Storleken är förstor för lillemannen ännu men jag får vika upp lite. Då räcker den längre tänkte jag. Fast jag hinner väl sy flera till innan den passar helt...ja,ja. Har har ju 74-80. Det här är en 86-92. På en PO.P bodysuit har han 68...hur är det möjligt...han är ju 1 år och 6 månader om några dagar ? Det är deras bruna ribbade.


image197Tryckknapps himmelriket ! Jag har köpt 500 st...det ska väl räcka ett tag i alla fall.
En liten leverans fick komma med på en bild också. ESTER & KONRAD kläder som ska flytta till olika platser i vårt avlånga land. Kul, tycker jag.


Hjälmmössor!

Möss tokig...ja, då menar jag dom man har på huvudet. Mina barn har haft mycket mössor. Det blir ju så att har jag en idé så vill ja pröva den såklart. Har jag sytt eller köpt ytterkläder så vill jag att det ska passa ihop. Modellerna knåpar jag ihop själv. Här är det Lillemannens hjälmmössor som han hade i våras. De två med färgad kant är i trikå och är försmå nu. Den i velour passar fint ännu, den sydde jag till hans vinteroverall som finns på bild på bloggen.
Geting,polka,retro i gult & brunt

image193

Randigt var det här! Både härligt och nästan förmycket på samma gång. Hoppas de ska gillas av Traderarna eller om någon annan vill köpa direkt. Storlek 74-80 är de gula,bruna och polka byxorna. Resten är i 86-92. De svart-gula getingbyxorna är i E-slöjds trikå . Polka brallan i stretchfrotté. Alla andra i velour.

SÅLDA !


Muddfynd,klänning och lekdress.

Härliga muddar till mjuka kläder! Blir fin, fint till många färg kombos.Retro klänning i cerice velour till Pinglan. Stora silverblanka tryckisar framtill. Storlek 104-110. Hon blev helnöjd!Lillemannen fick en lekdress helt i brunt...velour även den. Storlek 80.Jag var i valet och kvalet att kanta med tvillingnålen runt muddarna men valde att inte göra det denna gång.(Tillägg: Förlåt Lillemannen ,mamma sålde din dress men du ska få en ny. Kanske i annan design ...vi får se)

Min egen Sagotröja á la 70-tal.

Den här underbara skapelsen hade jag som liten på 70 talet. Det är en FIX storlek 100. Jag har använt den ifrån ca 9 månader till 4 års ålder till mina barn. De har verkligen älskat den och varit en favorit. Tröjan ser inte ens urtvättad ut ...fantastisk kvalitet.

image183

Här är det lillemannens tur att ärva.


Sen hade jag det här underbara nattlinnet..jag är väl 2,2 år ungerfär på bilden. Jag har tipsat Småfolk om detta mönster...får se om det kommer på någon fin skapelse hos dem. Jag skulle vilja trycka upp det själv som tyg...det är såååfint.


RSS 2.0